Riistanhoito

Riistakolmioon osallistuminen mainio keino tutustua metsästysmaastoihin ja saada tuoreimmat tiedot paikallisesta kannasta. Erityisen hyödyllistä laskentaan osallistuminen on uusille jäsenille. Tehtävä ei vaadi erityistaitoja, joten mukaan vaan!

Riistakolmiossa kuljetaan kolmihenkisin porukoin 4 km:n mittainen kolmion sivu ja havainnot kirjataan ylös ja lähetetään Luonnonvarakeskukselle (Luke). Parin-kolmen tunnin kävelyyn on hyvä varustautua kompassilla ja juomapullolla.

Sahmy järjestää viikonloppuisin yhteiskettujahteja, joista ilmoitetaan paikallislehdissä sekä näillä sivuilla. Yhteiskettujahteihin osallistuvilta vierasjäseniltä ei peritä vieraslupamaksua. Yhteiskettujahtien yhteyshenkilöt löydät Yhteystiedot-sivulta.

Yhdistyksellä on käytössä useita kymmeniä rautoja ja erilaisia loukkuja. Käyttämättömiksi jääneet pyyntivälineet tulee toimittaa Otto Höllille, jolta voi myös tiedustella mahdollisia vapaita loukkuja tai rautoja.

Seura on varannut heinää talviruokintaa varten, ohjeet heinien noutoon saa Jussi Ojaselta. Rehusuolaa saa noutaa sihteeriltä omiin astioihin.

Vuosittain järjestetään pienpetokilpailu, jonka päätteeksi menestyneimmät palkitaan. Menestyneimpien lisäksi kaikkien pienpetokilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan tuotepalkinto, joten pienemmilläkin saalismäärillä on mahdollisuus saada palkinto. Kilpailussa painotetaan haitallisten vieraslajien (esim. minkki ja supikoira) tehokasta poistamista. Haitallisten vieraslajien poistaminen on tärkeää riistanhoitotyötä, jolla pyritään turvaamaan mm. metsäkanalintujen ja sorsapoikueiden menestyminen.